Bitcoin a blondýna
NejnovějšíPřed týdnem

Poslechněte si podcast: Jak přijímat platby v bitcoinech v rámci vašeho podnikání?

Přijímat bitcoin v obchodě je snazší a levnější než přijímat karty. Kolik to stojí, co budete potřebovat a jaké další výhody vám to může přinést? Více v dalším díle podcastu Bitcoin a blondýna finančního portálu Měšec.cz.

23:37

Bitcoin a blondýna

Vydává: Měšec.cz

Bitcoin je pyramida. Bitcoin z vás udělá přes noc milionáře. Bitcoin sežere všechnu elektřinu světa. Bitcoin používají zločinci. Bitcoin je jen pro ajťáky.

Nic z toho není pravda. Co je Bitcoin ve skutečnosti, vysvětlujeme v podcastu Bitcoin a blondýna. Povídají si v něm Gabriela Hájková, ekonomická novinářka serveru Měšec.cz a Tomáš Krause, provozovatel webu bitcoinvkapse.cz.

Web

Před 3 týdny 33:02

Halving: O co jde a co od něj mají čekat ti, kteří vlastní bitcoiny?

V dubnu nastane pro bitcoin poměrně významný milník. Dojde k tzv. halvingu. V dnešním podcastu Bitcoin a blondýna portálu Měšec.cz vysvětlujeme, co to je, co to není a co v souvislosti s ním očekávat.

27. březen 2024 30:04

Bitcoinem zaplatíte kafe nebo pošlete snadno milion na druhý konec světa. Poradíme, jak

Platby bitcoinem mohou probíhat ve dvou režimech. Každý je vhodný k něčemu jinému. Vysvětlíme jak to funguje, v čem je rozdíl a poradíme, kde už se dá s bitcoinem platit. Poslechněte si další díl podcastové řady Bitcoin a blondýna.

13. březen 2024 22:11

Koupili jste si bitcoin? Poradíme, v jaké peněžence bude v bezpečí a čemu se raději vyhnout

Dokud nemáte bitcoin ve své vlastní peněžence, jako by nebyl váš. Jakou za tímto účelem ale zvolit, aby to bylo opravdu bezpečné? Existuje několik druhů a některým je dobré se vyhnout. Poslechněte si další díl podcastové série Bitcoin a blondýna portálu Měšec.cz.

28. únor 2024 35:22

Kde pořídit svůj první bitcoin? Poradíme, na jakou otázku byste si předtím měli odpovědět

Koupit bitcoin není těžké, můžete to zvládnout i za pár minut. Máte dokonce několik možností, jak ho pořídit. Než se do toho ale pustíte, musíte rozhodnout jednu věc, která vás na konkrétní způsob pak už nasměruje. Nový díl podcastu Bitcoin a blondýna portálu Měšec.cz je tu!

14. únor 2024 31:32

Proč se u bitcoinu stále snižuje inflace a jak celý systém funguje?

Jak funguje systém, na kterém celý bitcoin běží? K čemu jsou uzly, co ve skutečnosti dělají těžaři a jaké bezpečnostní pojistky systém bitcoinu má? O bitcoinech si povídáme ve druhém dílu podcastu Bitcoin a blondýna, po jehož vyslechnutí navíc můžete vyhrát tričko od firmy Trezor.

1. únor 2024 29:00

Bitcoin není pyramida ani zázrak, co z vás udělá přes noc milionáře. Proč by vás měl zajímat?

Jsou bitcoiny lepší peníze? Kde se tu vzaly a kde máme brát jistotu, že jen tak nezmizí? O bitcoinech si povídáme v prvním dílu nové podcastové řady Bitcoin a blondýna.

30. leden 2024 00:30

Bitcoin a blondýna... startujeme!

Bitcoinových podcastů, kde si moderátor zve hosty, je už dost. Rozhodli jsme se udělat něco jiného. V deseti dílech se pokusíme vysvětlit i pro laiky, jak bitcoin funguje.

V podcastu si povídají Gabriela Hájková, dlouholetá ekonomická novinářka serveru Měšec.cz a Tomáš Krause, bitcoinový evangelizátor a provozovatel bitcoinvkapse.cz.