Doba složitá
Před týdnem

Poslechněte si podcast: 1. díl: Odkud myslíme?

V první epizodě podcastové série se dozvíte, z jakých pozic debatující osobnosti uvažují a jak vnímají roli filozofie v dnešním světě. Poslechněte si debatu s filozofem Tomášem Koblížkem a spisovatelkou a architektkou Annou Beatou Háblovou.

35:51

Doba složitá

Vydává: Český rozhlas

Dnešní svět očima filozofie. Alice Koubová a Tomáš Koblížek v debatách s Annou Beatou Háblovou. Neuděláme vám život jednodušší, ale pomůžeme vám o něm přemýšlet. K poslechu na webu Vltavy, na mujRozhlas a v dalších podcastových aplikacích.

Web

Před čtyřmi dny 41:21

2. díl: Máme na to sílu?

Odkud dnes můžeme čerpat sílu a naději? A můžeme si dovolit být slabí? Co to znamená, že je člověk silná osobnost? Poslechněte si filozofickou debatu Alice Koubové, Tomáše Koblížka a Anny Beaty Háblové v druhé epizodě podcastu Doba složitá.

Před týdnem 02:28

Začíná Doba složitá. Nahlédněte na současnost očima filozofie

„Žijeme v období zmnožených krizí, na které nemáme jednoduché odpovědi. Protože na polykrizi ani žádné jednoduché odpovědi neexistují,“ říká filozofka Alice Koubová. V podcastu Doba složitá spolu s filozofem Tomášem Koblížkem a spisovatelkou a architektkou Annou Beatou Háblovou debatují o osmi klíčových otázkách dnešní doby. Poslechněte si, jaká je současnost pohledem filozofie. Doba složitá startuje 23. dubna 2024.