Český rozhlas - Zábava
28. březen 2024

Poslechněte si podcast: Brambora s vejcem: Zpěvačka Aiko: Myslím, že květák patří do pekla

V dada rubrice Brambora s vejcem jsme tentokrát telefonovali zpěvačce Aiko, která bude Českou republiku reprezentovat v mezinárodní hudební soutěži Eurovize. Zajímalo nás mimo jiné to, proč si myslí, že by měla tuhle soutěž vyhrát a také to, jak zní její oblíbený pozdrav. „Čauky je za mě super,“ prozradila nám hudebnice, která v roce 2022 vyhrála soutěž hudebních talentů Radia Wave Czeching.

17:11

Český rozhlas - Zábava

Vydává: Český rozhlas

Humorné povídky a zábavné talk show.

Web

Před třemi dny 35:28

Buchty: Animátor není ten, kdo v Egyptě cvičí s dětmi

Ivana a Zuzana tentokrát ve studiu přivítaly nejen samy sebe. Přišel k nim totiž Tomáš Kozlík, který je animátorem slovenského původu, který zakořenil v Brně.

Před třemi dny 31:58

Na pohovce Jožky Kubáníka: Spisovatelka Michaela Klevisová: V mých knihách je důležité prostředí, ne mrtvoly

Od malička má ráda detektivky bez krve a masakrů. Řídí se tím i ve vlastních knihách, jejichž příběhy staví na prostředí a vztazích. Pozvání na rozhlasovou Pohovku Jožky Kubáníka přijala Michaela Klevisová, nejúspěšnější autorka detektivek u nás.

Před čtyřmi dny 42:38

Kompot: S Vondráčkovou a bez Chlopčíka. Je nové obsazení StarDance hot nebo flop?

Noví hvězdní tanečníci a tanečnice pořadu StarDance už začínají trénovat, minimálně na reakce diváctva. Česká televize odkryla obsazení 13. řady oblíbené show a dočkala se názorů. Zpěvačka a herečka Lucie Vondráčková, kuchařka Chili Ta Thuy nebo spisovatel Patrik Hartl. Bude nová taneční sezóna hot nebo flop?

Před šesti dny 03:30

Neděle Marie Tomsové: Kam s ním? To už mám naštěstí za sebou, říká Marie Tomsová

Tentokrát se Marie Tomsová zastavuje u školních a rodičovských starostí.

Před týdnem 15:27

Brambora s vejcem: Herečka Tereza Nekudová: Chtěla bych být retrívr, nic nemusí a všichni ho hladí

Hostem dada rubriky Brambora s vejcem byla herečka a zpěvačka Tereza Nekudová. Mimo jiné jsme s ní otevřeli zásadní téma změny křestního jména. Jak by se chtěla jmenovat, kdyby si teď hned musela změnit jméno? „Nevím, proč mě napadla Esmeralda… Až jsem si z toho poprskala telefon,“ prozradila nám herečka, po jakém křestním jméně by sáhla.

Před týdnem 36:58

Buchty: Stereotypizace, selektivní vnímání, nadměrná sebedůvěra – to všechno jsou chybky v myšlení

Ivana a Zuzana tentokrát ve studiu přivítaly jen samy sebe. Skrze kontribuční budku se propojily na trase Brno-Praha, přičemž se bavily nejen o kognitivních zkresleních, ale i o drátech, Jiřině Bohdalové a wifi.

Před týdnem 27:32

Na pohovce Jožky Kubáníka: Rey Koranteng: Mám hrůzu z indických hráčů šachu

Hostem Na pohovce Jožky Kubáníka byl moderátor televizních novin Rey Koranteng. Podle jeho kolegyně Lucie Borhyové je nekonfliktní, klidný a nemá před kamerou trému. A samotný Rey to v rozhovoru potvrzuje.

Před týdnem 03:19

Neděle Marie Tomsové: Marie Tomsová: Může za to čárka

Cestování čárky ve větě dokáže nadělat pěknou paseku, říká Marie Tomsová.

Před 2 týdny 17:05

Brambora s vejcem: Herec Jan Vlas: Mám nohy jako záchodový pavouk

Muž, který kromě činohry občas září také v muzikálu, se nám v rozhovoru svěřil například s tím, že nerad nosí kraťasy, protože se domnívá, že má nohy jako záchodový pavouk. Podle Ivany je to samozřejmě nesmysl a poradila Janovi, aby kraťasy (zvlášť hnědé) nosil pořád.

Před 2 týdny 48:09

Buchty: Helena Růžičková je nejlepší herečka a horory jsou zbytečně podceňovaný žánr

Ivana a Zuzana tentokrát ve studiu přivítaly nejen samy sebe. Skrze kontribuční budku se v tento památný den propojily na trase Brno-Praha, přičemž v hlavním městě Ivanku doprovázel filmový publicista, milovník hororů a hrdý otec Antonín Tesař.