O čem se mluví pod Ještědem
Před týdnem

Poslechněte si podcast: Vyšetřoval válečné zločiny, teď své zkušenosti předává dál. Naším hostem byl Vladimír Dzuro

V pořadu O čem se mluví byl tentokrát netypický host. V rámci svých přednášek pro studenty Technické univerzity totiž nedávno zavítal do Liberce někdejší vysoký činitel OSN a také vyšetřovatel zločinů v bývalé Jugoslávii Vladimír Dzuro. Autor knižního bestselleru s názvem Vyšetřovatel, podle kterého byl natočen také stejnojmenný film.

17:12

O čem se mluví pod Ještědem

Vydává: Český rozhlas

Co hýbe Libereckým krajem? Jak dopadají rozhodnutí vlády na život v našem kraji? O čem a proč rozhodli zastupitelé? Odpovědi hledá diskuzní pořad Českého rozhlasu Liberec. 

Web

Před šesti dny 15:59

Proč se kopec Tlustec na Českolipsku nestane přírodní rezervací a může se tam vrátit těžba čediče?

Zastupitelé Libereckého kraje vzali na vědomí zprávu, že lokalita čedičového kopce Tlustec na Českolipsku se zatím nestane přírodní rezervací. Téma pro krajského radního pro životní prostředí a zemědělství Václava Židka (Piráti).

Před 2 týdny 19:02

Specialista: AI tu je a musíme s ní počítat. Když ji nepochopíme, nepoznáme její výhody ani rizika

Co je umělá inteligence a k čemu slouží? Máme se jí bát? Ptali jsme učitele a odborníka na informační technologie Václava Maněny.

30. březen 2024 17:32

Chodí farář Michal Podzimek o velikonočním pondělí s pomlázkou?

V dalším díle pořadu O čem se mluví se Jana Švecová věnovala křesťanské podstatě Velikonoc. Jako hosta si pozvala faráře vratislavické farnosti a vysokoškolského učitele z katedry historie na Technické univerzitě v Liberci Michala Podzimka.

22. březen 2024 17:27

31. března 2024 se definitivně uzavře městský bazén v Liberci a začne jeho modernizace

O rekonstrukci libereckého bazénu, její délce, výsledné podobě, i o tom, jak modernizace prodraží vstupné nebo kde zatím bude probíhat povinná školní výuka plavání s náměstkem primátora pro správu majetku, sport a sportovní infrastrukturu Petrem Židkem z ODS.

15. březen 2024 15:51

Nálepka „nebezpečné město“ je falešná, Jablonec v ničem nevybočuje, myslí si primátor Miloš Vele

Sužují Jablonec dětské gangy, nebo jde o ojedinělé záležitosti? Co s tím dělá radnice a proč se na ni rodiče přepadených dětí zlobí? Ptali jsme se primátora Jablonce nad Nisou a vrchního velitele tamní městské policie Miloše Veleho z ODS.

8. březen 2024 17:14

O důvodech vzniku Mezinárodního dne žen, i boji o volební právo s historičkou Kateřinou Portmann

Zdá se vám, že jít k volbám je naprostou samozřejmostí pro každého z nás? Nebylo tomu tak vždycky a týkalo se to především žen.

1. březen 2024 17:12

Češi a Slováci se vnímají pozitivně, je to i neexistencí jazykové bariéry, myslí si profesor Rychlík

Za několik týdnů čekají Slováky prezidentské volby. Současná prezidentka Zuzana Čaputová ocenila ještě před koncem svého funkčního období také několik Čechů. Mezi nimi i vysokoškolského učitele a zakladatele česko-slovenských seminářů při Technické univerzitě v Liberci profesora Jana Rychlíka.

23. únor 2024 15:57

O vlivu Karla Hubáčka i inspiraci rybářskými pruty při stavbě Ještědu s architektem Jiřím Suchomelem

Před 100 lety se v Praze narodil oceňovaný architekt Karel Hubáček, autor hotelu a vysílače na Ještědu. Jana Švecová do pořadu O čem se mluví pozvala jeho žáka a kolegu, a také spoluzakladatele a prvního děkana Fakulty architektury a umění na Technické univerzitě v Liberci, architekta Jiřího Suchomela.

16. únor 2024 18:58

O požadavcích protestujících zemědělců s Jiřím Teplým z Regionální agrární rady Libereckého kraje

Zemědělské organizace střední a východní Evropy vyzvaly zemědělce k protestům proti agrární politice Evropské unie. Podle české agrární komory by se měly hromadné demonstrace konat i u nás.