• Podcasty
  • Zprávy pro Královéhradecký kraj
Zprávy pro Královéhradecký kraj
Před týdnem

Poslechněte si podcast: Soutěž studentů ve zdobení perníku. Důležitá není jen preciznost, ale i čas, ve kterém vše zvládnete

Ozdobit perníčky drobnými ornamenty je úkol, který nezvládne každý. A co teprve, když je zapotřebí zdobit co nejrychleji a stopky přitom měří čas. Přesně takový úkol měly budoucí cukrářky na soutěži odborných škol České a Slovenské republiky v Nové Pace. Letos se přihlásil rekordní počet soutěžících.

02:04

Zprávy pro Královéhradecký kraj

Vydává: Český rozhlas

Pravidelné zprávy obsahující nejnovější události ze světa, domova a východu Čech.

Web

Dnes 02:53

Spolkový dům v Náchodě nabízí expozice věnované rodákům Josefu Škvoreckému a Janu Letzelovi

Město Náchod má nový spolkový dům za zhruba 75 milionů korun. Vedle zázemí pro spolkovou činnost nabízí budova i výstavní prostory pro expozice věnované významným náchodským rodákům - spisovateli a nakladateli Josefu Škvoreckému a architektovi Janu Letzelovi.

Dnes 02:16

Cestování vlakem z Prahy do Hradce Králové a dál na Moravu se zrychlí. Chystá se modernizace tratě

Správa železnic vybrala projekční kancelář, která připraví podklady pro významnou modernizaci trati mezi Hradcem Králové a Chlumcem nad Cidlinou. Jen za projekt zaplatí přes čtvrt miliardy korun, samotné práce pak vyjdou na víc než deset miliard. Co všechno se změní a kdy? To zjišťoval reportér Tomáš Lörincz.

Dnes 00:19

Město Hradec Králové má z loňska volných 231 milionů korun, zatím je vloží do rozpočtové rezervy

Přebytek loňského hospodaření ve výši 231 milionů korun přesune radnice v Hradci Králové do rezervy letošního rozpočtu. Rozhodli o tom zastupitelé, když schválili výsledky hospodaření a závěrečný účet rozpočtu města za minulý rok. Peníze by měly být použité na projekty, se kterými letošní rozpočet nepočítal.

Před dvěma dny 02:07

Česká pošta uzavře na 3 měsíce pošty ve 3 obcích na Královéhradecku, služby zajistí mobilní pošta

Některé obce na Královéhradecku přijdou na tři měsíce o svou kamennou poštu. Nahradí jí mobilní pošta, tedy dodávkový automobil, který bude poskytovat stejné služby jako na běžné přepážce. Tedy kromě toho, že si tam třeba senioři při čekání nesednou a neschovají se před případným deštěm. Podle pošty jde o pilotní projekt na zkoušku.

Před dvěma dny 01:55

Přibývá míst nabízejících službu sdílených kol. Nově si bicykl půjčíte i v obci Lánov na Trutnovsku

Obyvatelé Lánova na Trutnovsku mají nově k dispozici sdílená kola. Na tuhle službu jsou lidé zvyklí především ve velkých městech, v obci Lánov ale žije pouhých 1800 obyvatel a kola si tam mohou půjčit na dvou místech. Radnici se zatím nepodařilo sehnat na provoz kol dotaci, takže náklady hradí z obecního rozpočtu.

Před třemi dny 00:14

Nová naučná stezka pro děti se v Prachovských skalách otevře později, než dosud správci plánovali

Otevření nové naučné stezky pro děti v Prachovských skalách v Českém ráji na Jičínsku se zpozdilo. Majitelé její otevření plánovali na Den dětí 1. června, stavební práce ale ještě nezačaly.

Před třemi dny 01:27

Do plaveckých bazénů v Královéhradeckém kraji chodí letos víc lidí. Někde je návštěvnost rekordní

Kryté bazény v Královéhradeckém kraji evidují za první čtvrtletí letošního roku vyšší návštěvnost. Na některých místech je nárůst až desetiprocentní. Například v plaveckém areálu v Hradci Králové se počet návštěvníků letos poprvé vrátil na úroveň před covidovou pandemií.

Před třemi dny 01:41

Kempy v Královéhradeckém kraji se těší na příznivou sezónu. Část kapacity na léto mají rezervovanou

Kempy v Královéhradeckém kraji zahajují sezónu. Nedávné noční teploty pod nulou sice největší nadšence přibrzdily, takže duben byl z pohledu tržeb slabší, od května se ale především o víkendech chatky plní. Stálí návštěvníci jsou zvědaví i na novinky a téměř každý kemp alespoň nějakou drobnost opravil nebo vylepšil.

Před třemi dny 02:50

55 let od trvalého otevření Pevnosti Dobrošov veřejnosti. Za tu dobu ji navštívily stovky tisíc lidí

Pevnost Dobrošov na Náchodsku vznikla před druhou světovou válkou jako součást československého opevnění severní hranice. Od května 1969 je trvale přístupná veřejnosti a za tu dobu si dělostřelecký a pěchotní sruby, včetně stovek metrů podzemních chodeb, prohlédly stovky tisíc lidí.

Před třemi dny 00:14

Rychnov nad Kněžnou hledá městského architekta. Do výběrového řízení se v březnu nikdo nepřihlásil

Rychnov nad Kněžnou stále hledá městského architekta. Výběrové řízení vypsalo město v březnu, do prvního kola se ale nikdo nepřihlásil. Uchazeči se mohou hlásit do konce května. Pracovníci městského úřadu si s nimi poté domluví osobní setkání. Podrobnosti jsou uvedené na webových stránkách města.